Jiří Macek: Fotky z jarního běhu Průhonickým parkem












Komentář kronikáře obce Průhonice Jiřího Macka:
12.4.so
V 9 hodin Jarní běh Průhonickým parkem. Akce se vydařila. Nepřišlo sice tolik občanů jako vloni, ale ti, co přišli, nejen že si zasportovali – děti i dospělý doprovod, ale všichni si užili společenské zábavy.
Do ohlášeného začátku akce se pomalu trousili zájemci, hodně jich přijelo na kolech, hodně bylo maminek s kočárky. Kolem desáté hodiny byl start první běžecké discipliny – 800 m. Byl to běh pro děti. Každý účastník dostal startovací číslo a zapsal se do startovací listiny. Podle názoru dospělého doprovodu nejemenší závodníci museli mít oprovod, takže bez čísel rodičovská generace běžela s očíslovanými ratolestmi. Celá trať byla viditelná od startu, běžel se až k Faustovu dubu a zpět po pravém břehu potoka. Přítomní byli svědky, kdy očíslovaný potomek plný svěží síly doběhl do cílové pásky a za ním rodič silně vzdychající rodič mužského plemene „Uf, uf, kde mám toho mého potomka?“ (v reálu!!), neboť byl po celou dobu běhu nucen s sebou nést na úrovni svého břicha značnou ochrannou „peumatiku“ živočišných přebytků. Nicméně pokaždé to bylo za cílovou rovinou veslé setkání a nadšení přítomných se projevovalo upřímným potleskem a pochvalou všem, od prvního do posledního závodníka, jak chvíli po sobě dobíhali, od školou povinných až po nejmenší, kteří se teprve do školy dostanou. Spokojenost vládla, bublavé vody byl plný stan, uzenin všeho duhu a tvarů byl plný druhý stran, za nimi ve dvou koších plápolaly dva ohně, kde se mohly kulinářské produkty tepelně upravovat. Navázala se nová přátelství, stará se upevnila, neboť příští rok se bude soutěžit opět. Paralelně za veřejností na zelené ploše parku nenápadně rozcvičovali svá těla odbornými cviky závodníci vyšších kategorií, na které došlo také ještě během dopoledne. Počasí bylo na míru, byť spadlo několik pokusných kapek deště, ale příroda byla jarní a příjemná a štědrá. Celou organizaci dobře zvládla s dobrou přípravou ing. Kačmáčková, za což se jí dostalo poděkování potleskem, Povzbuzující slova ke sportovcům pronesl šéf Průhonického parku ing. Staňa. Kdo byl moderátorem a organizoval střelbu při startu, zůstalo skryto. Nebývá během roku se společenskými akcemi toho druhu v naší obci přeplněno. Nebývá vždycky o ně mezi občany zájem. Běh Průhonickým parkem se ale stal tou atrakcí, která přitahuje. Nejen děti a jejich rodiče, nejen občany naší obce. Park pečlivě obhospodařovaný všem předložil krásy současné jarní přírody.
Dnes od 18 hodin do zítřka do 11 hodin Spaní v knihovně. Akce je určena především dětem od tří let, mladší děti jen za přítomnosti blízké osoby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prostor pro Váš názor / reakci.