Konsolidovaný kalendář akcí pro Průhonice, Čestlice a okolí

V blízké době vznikne na této stránce konsolidovaný kalendář akcí. Smyslem je na jedné stránce agregovat všechny veřejné události daného regionu. Od tohoto si slibujeme?



  • Pro občany bude snadnější a operativnější zjistit, zda se v jejich blízkosti odehrává nějaká zajímavá akce, které by se mohli účastnit - zrovna ve chvíli, kdy má čas.
  • Pro organizátory akcí bude snadnější akci plánovat tak, aby se akce nekryla s jinou, rovněž zajímavou akcí, které by se sami rádi zúčastnit, popřípadě které se účastní příbuzný okruh občanů. Stejně tak bude možné pro organizátory akce koordinovat: např. zorganizovat afterparty k nějaké jiné větší akci.
  • Pro regionální (ale i pražské) novináře snadnější orientaci v akcích a událostech, kterých se chtějí jako novináři zúčastnit nebo o nich informovat občany.
  • Pro kronikáře bude nově k dispozici jeden konsolidovaný zdroj notifikací o akcích.
Především si však od tohoto projektu slibujeme, že se sníží fragmentace akcí, zvýší se jejich účast, zvýší se frekvence a intenzita setkávání občanů, lidé se seznámí, posílí se komunita: soudržnost obyvatel. Je zásadní hodnotou, když se lidé znají, zdraví se, komunikují spolu, reagují na sebe, pomáhají si.
Obsah
Do tohoto kalendáře chceme agregovat kulturní, sportovní akce, ale i akce komunitního charakteru, pokud jsou volně přístupné (schůze spolků, ale třeba i pozvánky na společenskou hru, pozvánky na pivo apod), ale třeba i události z obecního úřadu: Deadline připomínkování územního plánu, termíny svozu nebezpečného odpadu apod.

Další funkcionality
Počítáme i s možností nastavit si notifikace či exporty akcí do PDF dokumentu, volitelného promítnutí do vlastního kalendáře apod.

Jak bude kalendář spravován?
Kdokoliv bude mít možnost vytvořit akci prostým posláním pozvánky na e-mail pruhonak zavináč gmail.com. Mazat události bude moci jen redakce Průhoňáka. Oslovíme s nabídkou spolupráce aktivní lidi z Průhonic, Čestlic a okolí, kteří takto získají možnost doplňovat konsolidovaný kalendář svými akcemi.

Bude možné kalendář přenést i na jiné stránky?
Ano. Kalendář bude nezávislý. Kdokoliv si bude moci kalendář umístit na své stránky. Pro mnohé organizace (např. restaurace) může tento kalendář nahradit vlastní kalendář akcí.

Kdy bude kalendář spuštěn?
Projekt bude na stránkách Průhoňáka spuštěn ještě do konce tohoto roku.

Bude se jednat o komerční službu?
Nikoliv. Nejsme proti komercionalizaci, ale hlavní výhodou této služby je jednoduchost a rychlost. Finanční stránka by transakce jen komplikovala. Využití pro všechny subjekty bude zdarma.

Připomínky, náměty k tomuto projektu?
Napište nám je do e-mailu nebo do komentářů k tomuto příspěvku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Prostor pro Váš názor / reakci.